tanjanus.reismee.nl

Surfing

Het eerste goede nieuws is dat gisteren eindelijk na bijna 7 weken mijn laptop is gemaakt!

De vorige techneut had ontdekt dat er iets mis was met het geheugen maar een verkeerd soort nieuw geheugen meegebracht en gisteren is het juiste geheugen geplaatst en kan ik weer heerlijk op mijn eigen computer verhalen tikken en foto's oploaden. Ben al begonnen met wat foto's te plaatsen, maar er zullen nog vele volgen..

Twee weken geleden heb ik doordeweeks een aantal dagen vrij kunnen nemen van mijn werk en toen heb ik een surfkamp geboekt. Dit betekent elke dag twee surflessen en de hele dag oefenen om zo lang mogelijk te kunnen blijven staan. Na mijn lessen in Recreio in Rio vorig jaar in een zee die absoluut niet voor beginners geschikt is, was ik behoorlijk bang geworden om weer te gaan surfen (na zoveel gevaarlijke klappen te hebben gemaakt, surfplank op hoofd, vinnen in mijn rug etc etc). Om de moed toch niet zomaar op te geven dus weer een surfkamp geboekt met allemaal beginners en aan een perfect strand met rustige golven.

In het centrum werden we met een busje opgepikt (groep van 8 man, voornamelijk meiden) en na ongeveer 4 uur rijden en twee tussenstop voor een biertje en wat eten kwamen we aan in een natuurpark waar teven het surfkam was gelegen. Dit is aan de noord kust van Sydney richting Byron Bay. Tussen de kangoeroes in lagen de houten huisjes waar we sliepen en een groot houten verblijf wat de bar/kantine was met een buitenzwembad. Bij aankomst war er een party aan de gang van de mensen die er al waren en die een 7 daagse surftrip hadden geboekt. Veel drank en muziek dus en grote verhalen over de eerste lessen van de voorgangers. Onze les begon de volgende dag, eerst een wetsuit uitzoeken in de juiste maat, flink ontbijten voor een intensieve dag en vervolgens met het busje op 40 minuten rijden naar het strand Seal Rocks. Fantastisch afgelegen rustig strand, slechts een camping in de omgeving voor de ‘die-hard' surfers die aan het strand willen verblijven. Geweldig om hier te mogen surfen en weinig kans om keihard op een zwemmer in te varen..

Ook de surfboards waren perfect, van een heel zacht materiaal wat geen harde klappen veroorzaakt na al die keren vallen, in Brazilië heb ik met fiber boards gesurft en reken maar dat die hard aankomen.

Na ongeveer een uurtje surfen floot de instructeur dat we in de zee moesten kijken, en er was gewoon een hele groep dolfijnen om ons heen aan het zwemmen...geweldig!

Lunchen op het strand en nog een tripje gemaakt naar een vuurtoren ergens bovenaan de stranden in dat gebied. Elke avond feesten in het zwembad en de bar...en de volgende morgen dus echt om 7 uur werden we ons bed uitgeroepen om weer te gaan surfen...spierpijn overal! Maar... ik moet zeggen dat ik mijn grootste angsten nu wel ben kwijtgeraakt en vanaf de tweede dag ging het een stuk beter!

Heb ook een heel leuk stel uit Italië ontmoet op deze trip (neef en nicht) en daar ben ik veel mee opgetrokken, en uiteraard altijd erg leuke surfleraren die veel aandacht willen.

De laatste dag zijn we s'morgens heel vroeg weer op pad gegaan om nog zoveel mogelijk te surfen alvorens we terug reden naar Sydney, en natuurlijk sprong ik even iets te fanatiek op mijn plank, mijn board vloog naar links en mijn enkel knakte naar rechts. Au.... Even pijnlijk maar rustig de hele dag verder gesurft, alleen s'middags in de bus terug naar huis werd mijn enkel steeds dikker en dikker en in Sydney kon ik er geeneens meer op lopen..echt weer wat voor mij! Met de taxi naar huis gegaan en de volgende dag met een manke poot langs mijn werk gegaan om te laten zien dat ik zo echt niet kon werken. Gelukkig heeft mijn manager gelijk sterke pijnstillers en een verband geregeld en heb ik vanaf Zondag onder de pijnstillers weer gewerkt... vanaf vandaag precies nog 1 weekje werken, het is zo belachelijk druk nu rond de kerstdagen, echt niet normaal! Vandaag dag 8 dat ik heb gewerkt en alleen nog morgen een dubbele shift en dan ga ik met Tomas een weekendje naar de zuidkust van Sydney, hier schijnen ook geweldige stranden en kustplaatsjes te zijn waar het niet al te toeristisch is. En dan volgende week alweer kerst, mijn verjaardag en dan oudjaar.

Iedereen een fijne kerst en een gelukkig en avontuurlijk 2010 alvast!!!

Geerda

Ben echt blij je net gesproken te hebben! Na 2 maanden was het dan ook wel weer de hoogste tijd!

Saar

Tan dat klinkt echt helemaal fantastisch dat surfverhaal.
de mooie omgeving, de dolfijnen!!! en leuke mensen.
heel veel plezier met Tomas op je tripje.

fijn dat je laptop het weer doet.
ik zou zeggen kom maar door met je foto's
dikke kus
Saar

rika van hoven

hoi tanja hoe gaat het met ons gaat het goed het zijn leuke fotoos van jou weer het sneeuwd hier we kunnen niet naar buiten toe papa is met de kerst ook bij mij groetjes van papa en rika

Geerdina

Hi,
Klinkt goed, die surftrip. We bellen snel om plannen te maken voor Oud&Nieuw!

Pauline

Mooi verhaal Tanja, die dolfijnen! Oh, geweldig.
Ik hoop dat je een leuke verjaardag hebt gehad.
Alvast een fantastische oudjaarsavond en een heel mooi
2010 ! Liefs van ons alledrie.

saar

GELUKKIG NIEUWJAAR LIEF