Training it is!
De afgelopen anderhalve week ben ik eigenlijk continu met trainingen bezig geweest voor Sake. Afgelopen week hebben we diverse gerechtengeprobeerd en uitgebreide sake proeverijen gehad. Namen als Junmaishu Ecchuu Gohyakumanngoku (licht goudkleurige, zachte sake met tropisch fruit/citrus geur en afdronk) en Nanbu Beijin Junta (licht, frisse beginners sake met chardonney smaak) moet ik nu volledig uit mijn hoofd weten en ook kunnen verkopen! En dan te bedenken dat we een sake lijst hebben met ongeveer 50 verschillende soorten. Ook die cocktail lijst met namen als The Twilight Samurai en de Skinny Sumo moet ik zo uit mijn mouw kunnen schudden en in geuren en kleuren vertellen wat voor een inventieve mixjes dit zijn tussen Sake/Shochu en de bekendere likeuren.
Aan de hand van diverse rollenspellen (joepie, vind ik echt leuk...NOT), huiswerk, toetsen worden we om de dag getraind. Ook hebben we al een kijkje mogen nemen in het restaurant, deze is nog volop in verbouwing en moet dus echt volgende week helemaal klaar zijn voor de grote opening. Het restaurant ligt dus in het Argyle Precinct (soort oud kasteel) waar ook de Argyle Bar/restaurant gevestigd is waar we de trainingen hebben. Echt een mega organisatie die BavarianHospitality Group (alleen op het hoofdkantoor werken volgens mij al 30 mensen..)
Maar goed, erg leerzaam dus allemaal en een enorm leuke groep collega's en vrienden erbij! Voor iedereen is het allemaal nieuw, dus niemand staat voor lul en iedereen heeft moeite met de rare namen en drankjes...lachen dus.
Donderdag avond heb ik op een feest in de Argyle gewerkt waar ongeveer 1200 gasten kwamen, alvast voor mensen uit de omgeving als voorproefje op de nieuwe tent. Super geslaagde avond met diverse optredens, dj's en heel veel grote, zeer goed geklede Australiërs. Hopen dat die straks ook in Sake komen eten!
Vanavond gaan we met een clubje van het werk naar een Gay party in de stad in club Arc (komt me toch ergens bekend voor..) goeie dj's uit Engeland en Nederland, dus wordt even ouderwets knallen!
In huis heb ik inmiddels twee nieuwe huisgenootjes erbij; 2 zusjes uit Duitsland die gelukkig ook wel van een avondje stappen houden en niet al te moeilijk doen.
Ik heb besloten om per 15 oktober toch te gaan verhuizen richting Bondi beach...nu is het echt perfect midden in het centrum, vlakbij mijn Hollandse vriendinnen en de kroegen...maar de zomer wordt hier echt bloedheet en dan wil ik gewoon direct in mijn bikini kunnen springen en op het strand zitten! En dat kan alleen als ik naar Bondi verhuis...kan ik ook weer een poging tot surfen wagen... deze week dus even op zoek naar een nieuw onderkomen voor de komende drie maanden.
Dit weekend zijn de rugby finales van Australië... wat betekent dat iedereen al vanaf 12 uur in de kroegen hangt en de hele stad in rep en roer is. Ik heb niks met Rugby dus sla deze keer even over...
Gisteravond zijn we op kroegentocht geweest met de eigenaresse van het appartement (Mai, Thaise) en haar Aussie man. Eerst een Koreaanse BBQ....vervolgens een hokje gehuurd in een karaoke tent (ontzettend gelachen) en daarna nog wat andere kroegen langs geweest waar ik zelf nooit op zou zijn gekomen. Super relaxte mensen, zodra het weer wat beter is (het regent al twee dagen, wat mij er van weerhoudt om uitstapjes te maken naar het binnenland) zal hij ons te gekke strandjes en natuurgebieden laten zien waar toeristen zelf niet zo snel naar toe zouden gaan. Altijd goed wat locals te vriend te houden...
What else...?
Paddy's markets bezocht in China town (een groot souvenirs warenhuis met meerdere verdiepingen) en natuurlijk weer goedkope tassen, jurkjes etc. gekocht.
Verder woensdagavond een feest gehad in de Gaff waarbij iedereen verkleed was...heb nu na een week nog overal glitters in huis liggen, maar het was een zeer geslaagd feestje!
Tijd vliegt echt...ik ben alweer meer dan een maand onderweg...
Neem je een flesje Junmaishu Ecchuu Gohyakumanngoku mee terug? Ben wel benieuwd! ;)
klinkt allemaal erg gezellig! kan me wel een voorstelling maken met ale die rugbyers!! zal rob leuk vinden!!!!
liefs simoon
.. boing .. boing .. boing .. Bondy Beach!!
.. in je bikini bij mij in de buidel ..
.. spring net hoog genoeg voor je raam ..
lachen zeg al die namen...en wat een trainingen zeg, wordt hoop geld ingepompt.
rugbyers niks bij voorstellen??? ik wel!!! haha zou toch ff kijkje nemen als k jou was.
Bondi beach klinkt goed.
xxx
Tanja, wat beleef je veel, ik ben helemaal druk in m'n hoofd na het lezen. Lijkt me toch een fantastische stad en wat een leuke training doe je. Sake-expert, dat klinkt wel apart. Groetjes van ons 3tjes.